Domaća tjestenina je najbolja, osobito ako ju radite s domaćim jajima. Osnovni recept za pripremu domaće tjestenine je vrlo jednostavan i dovoljna su samo 4 sastojka za pripremu. Nakon što napravite tjesteninu možete je odmah koristiti ili pripremiti za sušenje. Sušenu tjesteninu možete spremiti u papirnate vrećice i iskoristiti neki drugi dan.
Princip sušenja domaće tjestenine je vrlo jednostavan. Kada napravite tjesteninu, primjerice, špagete, rezance, široke reznace...oblike prema želji stavite ih na ravno površinu. Primjerice, možete ih staviti na stoljnak i to tako da ih rasporedite ravnomjerno po stoljnjaku kako ne bi ostali na kupu.
Stoljnjak malo pobrašnite kako se ne bi tjestenina zalijepila i ostavite neka se suši minimalno 24 sata. Svakih nekoliko sati malo s rukama promiješajte tjesteninu. Kada je tjestenina suha spremite je u papirnate vrećice.
Recept za izradu domaće tjestenine saznajte OVDJE.