Hvaljeno zbog svog jedinstvenog, orašastog okusa, pirovo brašno je sjajna alternativa za izradu tjestenine kod kuće. Ako želite napraviti vegansku verziju, jednostavno zamijenite jaja vodom. Evo kako se priprema domaća tjestenina od pirovog brašna.
Sastojci za domaću tjesteninu od pirovog brašna:
- 40 dkg pirovog brašna
- 4 jaja
Domaća tjestenina od pirovog brašna priprema:
Stavite brašno od pira na čistu radnu površinu. Rukama napravite udubinu u sredini i u nju razbijte jaja. Istucite jaja vilicom dok ne postanu glatka. Dobro izmiješajte jaja i pirovo brašno.
Pospite radnu površinu običnim bijelim brašnom. Izrežite tijesto na 4 jednaka dijela i jedan dio oblikujte u kuglu. Ostatak tijesta obavezno pokriti prozirnom folijom.
Stroj za tjesteninu namjestite na najširi stupanj i kroz njega provucite kuglicu tijesta. Pritisnite stroj za nižu postavku i nastavite motati tjesteninu dok ne postane prozirna. Nakon toga možete promijeniti nastavak i napraviti rezance od tankog tijesta. Upravo ste napravili domaću tjesteninu od pirovog brašna.