Domaću tjesteninu bez jaja možete poslužiti s nekim umakom ili čak staviti i u juhe. Tijesto za domaću tjesteninu bez jaja možete praviti ručno ili pomoću miksera i stroja za tjesteninu.
Sastojci potrebni za domaću tjesteninu bez jaja su:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 250 g brašna
- topla voda
- malo soli
Upute za pripremu domaće tjestenine bez jaja:
- U veću zdjelu dodajte brašno, napravite udubljenje u sredini i dodajte vodu i sol, promiješajte vilicom da se sjedini, zatim premjestite na ravnu površinu i lagano mijesite oko 3-5 minuta, a zatim oblikujte kompaktnu kuglu tijesta , ako je tijesto presuho onda dodajte još malo vode (1 žlicu po žlicu).
- Pokrijte tijesto kuhinjskom krpom i ostavite da odstoji 30 minuta.
- Tijesto premijesite nekoliko puta pa ga razvaljajte na lagano pobrašnjenoj ravnoj površini tanki pravokutnik.
- Tijesto narežite po želji.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa