Zagorski specijalitet / Domaća patka sa zagorskim mlincima

Image

Domaća patka sa domaćim mlincima poznati je zagorski specijalitet. Donosimo vam recept za pripremu domaće patke sa zagorskim mlincima.

30.6.2021.
15:53
VOYO logo

Domaća patka sa zagorskim mlincima, zagorski specijalitet, koji možete sami pripremiti. Priprema domaće patke sa zagorskim mlincima je nešto zahtjevnije, a potrebno vam je malo više od dva sata kako bi vaš zagorski specijalitet bio spreman za posluživanje.

Domaća patka sa zagorskim mlincima - sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • patka
  • 2 jabuke
  • 2 mrkve
  • glavica luka
  • četvrtina korijena celera
  • 6 dkg džema od brusince
  • papar
  • sol
  • 25 dkg domaćih zagorskih mlinaca

Domaća patka sa zagorskim mlincima - priprema:

Najprije narežete povrće i stavite ga u lim na kojem ćete peći patku. Patku posolite iznutra i izvana i začinite s paprom, majčinom dušicom te je premažite s masti. NAkon toga u patku stavite jabuke i stavite je u lim za pečenje zajedno s povrćem. Patku je najbolje peći u vatrostalnoj posudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ulijete malo vode i dodate slanine prema želi te stavite poklopljenu peći na 200 stupnjeva oko sat vremena. Nakon sat vremena maknite poklopac i neka se patka peće još 40-ak minuta. Izvadite patku iz pećnice i narežite je na manje komade.

Za to vrijeme kad se patka peće pripremite mlince tako da ih posloite i prelijete velom vodom. Mlinci moraju odstajati kako bi se odmočili. Nakon što se mlinci odmoče, spremni su za posluživanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaća patka sa zagorskim mlincima je gotova i spremna za posluživanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo