Namazi /

Domaća pašteta od piletine - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Domaća pašteta od piletine mnogo je ukusnija od kupovne. Kako pripremiti domaću paštetu od piletine?

4.11.2022.
11:05
Pixabay
VOYO logo

Glatka i jeftina domaća pašteta od piletine vrlo je jednostavna za napraviti.

Sastojci za domaću paštetu od piletine:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 375 g maslaca
  • 400 g pilećih jetrica
  • 2 velika češnja češnjaka
  • 3 grančice majčine dušice

Za pripremu domaće paštete od piletine, najprije zagrijte jednu žlicu maslaca u neprianjajućoj tavi na srednje jakoj vatri. Kad se maslac zapjeni dodajte pileća jetrica i pržite dvije minute sa svake strane.

U tavu s jetricama umiješajte protisnuti češnjak i malo majčine dušice. Pržite dvije minute, a nakon toga smjesu prebacite u sjeckalicu, odvojite 200 grama maslaca. Ostatak dodajte u sjeckalicu. Sve pomiješajte u glatku smjesu. Začinite po ukusu, a zatim žlicom razlijte u staklenke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za domaću paštetu od piletine, u tavi rastopite odloženi maslac i dodajte narezani češnjak. Okrenite češnjak na maslacu dok lagano ne porumeni. Ulijte u četiri staklenke paštete, pazeći da u svaku staklenku ide nekoliko režnjeva češnjaka i preostalih listova timijana, i ohladite u hladnjaku najmanje četiri sata ili dok se ne stegne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo