Glatka i jeftina domaća pašteta od piletine vrlo je jednostavna za napraviti.
Sastojci za domaću paštetu od piletine:
- 375 g maslaca
- 400 g pilećih jetrica
- 2 velika češnja češnjaka
- 3 grančice majčine dušice
Za pripremu domaće paštete od piletine, najprije zagrijte jednu žlicu maslaca u neprianjajućoj tavi na srednje jakoj vatri. Kad se maslac zapjeni dodajte pileća jetrica i pržite dvije minute sa svake strane.
U tavu s jetricama umiješajte protisnuti češnjak i malo majčine dušice. Pržite dvije minute, a nakon toga smjesu prebacite u sjeckalicu, odvojite 200 grama maslaca. Ostatak dodajte u sjeckalicu. Sve pomiješajte u glatku smjesu. Začinite po ukusu, a zatim žlicom razlijte u staklenke.
Za domaću paštetu od piletine, u tavi rastopite odloženi maslac i dodajte narezani češnjak. Okrenite češnjak na maslacu dok lagano ne porumeni. Ulijte u četiri staklenke paštete, pazeći da u svaku staklenku ide nekoliko režnjeva češnjaka i preostalih listova timijana, i ohladite u hladnjaku najmanje četiri sata ili dok se ne stegne.