Domaća kokošja juha najbolje se slaže s domaćom kašicom za juhu. Recept za pripremu domaće kašice za juhu je jednostavan, treba vam samo domaće jaje, brašno i ulje.
Sastojci potrebni za izradu domaće kašice za juhu:
- 20 dkg brašna
- 1 jaje
- žličica ulja.
Domaća kašica za juhu priprema:
Razbijte jaje te ga dodajte u brašno i ulje. Od navedenih sastojaka umijesite tvrdo tijesto.
Kada ste dobili povezano i glatko tijesto, odložite ga u hladnjak na pola sata.
Po radnoj površini rasprostrite krpe i izvadite tijesto iz hladnjaka. Tijesto naribajte na krpu tako da je kašica ravnomjerno raspoređena. Ostavite kašicu neka se kratko suši. Nakon što se osušila, spremna je za ukuhavanje u juhu.
Kašica se mora kuhati barem 5 minuta, a prema potrebi i duže.