Svježa francuska salata obično traje do 7 dana, ali u nekim slučajevima ovaj rok može varirati.
Za početak ako ste domaću francusku salatu čuvali pravilno onda će trajati duže. Razne metode kao što su pasterizacija ili vakumiranje mogu pomoći u produljenju roka trajanja domaće francuske salate.
Isto tako ukoliko koristite svježe sastojke poput svježih krastavaca, graška, mrkve, jaja ili majoneze, rok trajanja će biti kraći u usporedbi s gotovim sastojcima za francusku salatu dostupnim u trgovini. Svježi sastojci se mogu puno brže pokvariti u usporedi s gotovim. Svježu francusku salatu preporuča se konzumirati unutar 2 do 3 dana.
Osim konzerviranja i korištenja svježih sastojaka, postoji još jedan važan faktor u očuvanju duljeg roka trajanja francuske salate. Francusku salatu treba čuvati u hladnjaku na temperaturi od 4-6 °C. u hladnjaku francusku salatu čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi ili barem poklopljenu.
Dakle, domaća francuska salata će se pokvariti ako se ne skladišti pravilno. U hladnjaku traje do 7 dana, ali samo na određenoj temperaturi s određenim sastojcima.