Mrkva kao prilog /

Kako se priprema dinstana mrkva kao prilog?

Image
Foto: Pixabay

Dinstana mrkva kao prilog uvijek je dobar izbor. Kako se priprema dinstana mrkva kao prilog?

9.11.2022.
14:30
Pixabay
VOYO logo

Pirjanje je jedan od najboljih načina kuhanja mrkve. Potrebna vam je samo mala količina maslaca ili kokosovog ulja, jednostavni začini i voda. Možete dodati med ili javorov sirup ili začinsko bilje ako želite. Na kraju ovog recepta, pirjana mrkva je ugodno mekana, ali nimalo kašasta, a njena prirodna slatkoća je glavna.

Sastojci za pripremu dinstane mrkve kao priloga:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 kilograma mrkve oguljene i narezane na dijagonalne kriške
  • 150 ml vode
  • 1 žličica soli
  • 1/4 žličice mljevenog crnog papra
  • 1 žlica maslaca ili kokosovog ulja
  • 1 žlica meda
  • 1 do 2 žlice nasjeckanog svježeg začinskog bilja po izboru: peršin, kopar i majčina dušica

Dinstana mrkva kao prilog priprema:

U veliku tavu ili duboku tavu s poklopcem koji čvrsto prianja, stavite mrkvu, vodu, sol i papar za početak pripreme dinstane mrkve kao priloga. Zakuhajte vodu, zatim pokrijte posudu i smanjite vatru na srednje nisku. Kuhajte 7 do 8 minuta dok mrkva ne omekša na vilici (nemojte dopustiti da postane kašasta).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otklopite, dodajte maslac i med te miješajte i kuhajte dok voda ne ispari (i kokosovo ulje se otopi, ako koristite). Maknite posudu s vatre. Umiješajte začinsko bilje. Završno dodajte sol ili papar po ukusu. Uživajte u dinstanoj mrkvi kao prologu dok je vruće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo