Školjke /

Dagnje iz pećnice - brza i jednostavna priprema

Image

Dagnje se mogu pripremati na različite načine, donosimo vam recept za pripremu dagnji iz pećnice.

30.6.2021.
14:59
VOYO logo

Dagnje iz pećnice je recept za pripremu jela s dagnjama koje se priprema brzo i jednostavno. Dovoljno vam je samo pola sata i dagnje će biti spremne za posluživanje.

Dagnje iz pećnice - sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • pola kilograma dagnji
  • decilitar bijelog vina
  • češanj češnjaka
  • 15 dkg pesto umaka
  • 40 dkg krupne morske soli

Dagnje iz pećnice - priprema:

Najrpije očistite dagnje i dobro ih operite. Stavite dagnje kuhati u lonac s dovodom dodajte malo vina i protisnutog češnjaka. Kuhanjte nekoliko minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga procijedite dagnje, ako se koja dagnja nije otvorila nju bacite. Kada se ohlade otvorite ih s pristima, s nožićem izvucite meso sa školjke i složite na krupnu morsku sol kojom ste obložili vatrostalnu posudu.

Na svaku dagnju stavite pesto umak i pecite oko 3 minute u pećnici.

Dagnje iz pećnice su gotove i spremne za serviranje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo