Dagnje iz pećnice je recept za pripremu jela s dagnjama koje se priprema brzo i jednostavno. Dovoljno vam je samo pola sata i dagnje će biti spremne za posluživanje.
Dagnje iz pećnice - sastojci:
- pola kilograma dagnji
- decilitar bijelog vina
- češanj češnjaka
- 15 dkg pesto umaka
- 40 dkg krupne morske soli
Dagnje iz pećnice - priprema:
Najrpije očistite dagnje i dobro ih operite. Stavite dagnje kuhati u lonac s dovodom dodajte malo vina i protisnutog češnjaka. Kuhanjte nekoliko minuta.
Nakon toga procijedite dagnje, ako se koja dagnja nije otvorila nju bacite. Kada se ohlade otvorite ih s pristima, s nožićem izvucite meso sa školjke i složite na krupnu morsku sol kojom ste obložili vatrostalnu posudu.
Na svaku dagnju stavite pesto umak i pecite oko 3 minute u pećnici.
Dagnje iz pećnice su gotove i spremne za serviranje.