Jaja su gotovo neizostavni dio svakog kolača, osobito biskvita. Za pripremu biskvita najčešće treba razdvojiti žumanjke od bjelanjaka. Zasebno treba obraditi žumanjke, a zasebno bjelanjke.
Od bjelanjaka je potrebno napraviti snijeg, ali čvrsti snijeg. Kako napraviti čvrsti snijeg od bjelanjaka? Kako provjeriti je li dovoljno čvrsti snijeg od bjelanjaka?
Čvrsti snijeg od bjelanjaka se vrlo jednostavno radi. Od sastojaka potrebnih za izradu čvrstog snijega od bijelanjaka potrebni su samo bjelanjci. Važno je samo da pažljivo odvojite bjelanjke od žumanjaka. Prije nego što krenete s pripremom snijega, kratko ostavite jaja na sobnoj temperaturi.
Kada ste odvojili bjelanjke od žumanjaka, uzmite mikser i najvećom brzinom miksajte bjelanjke. Nakon nekoliko minuta dobit ćete čvrsti snijeg od bjelanjaka.
Provjerite je li snijeg dovoljno čvrst tako da okrenete posudu naopako. Ako se snijeg ne izlijeva, znači da je dovoljno čvrsti.
Ako radite biskvit tada snijeg nemojte miksati u smjesi sa žumanjcima, već ga rukom umiješajte.