Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Praktični savjeti /

Čuvanje mesa u hladnjaku: Kako čuvati meso u hladnjaku?

Meso svakodnevno čuvamo u hladnjaku pazeći da se ne pokvari. Kako čuvati meso u hladnjaku?

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Kada se odlučite čuvati sirovo meso u hladnjaku, čuvajte ga u originalnom pakiranju sve dok ga ne upotrijebite, a odložite ga na tanjur ili lim za pečenje na najnižoj polici hladnjaka. To će spriječiti kontaminaciju u slučaju kapanja ili prolijevanja.

Za kuhano meso ostavite da se potpuno ohladi na sobnoj temperaturi. Za to će vam biti potrebno otprilike dva sata, a zatim meso po želji narežite, nasjeckajte ili otkostite i čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi u hladnjaku prema uputama.

Za čuvanje mesa, hladnjak treba držati na maksimalno četiri stupnja Celzijevih, a to treba redovito provjeravati termometrom.

Izbjegavajte gomilanje stvari u hladnjaku i ostavite razmak između mesa kako bi zrak mogao cirkulirati i kako bi hladnjak mogao ispravno funkcionirati.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike