Praktični savjeti / Čuvanje mesa u hladnjaku: Kako čuvati meso u hladnjaku?

Image
Foto: Pixabay

Meso svakodnevno čuvamo u hladnjaku pazeći da se ne pokvari. Kako čuvati meso u hladnjaku?

23.4.2022.
16:30
Pixabay
VOYO logo

Kada se odlučite čuvati sirovo meso u hladnjaku, čuvajte ga u originalnom pakiranju sve dok ga ne upotrijebite, a odložite ga na tanjur ili lim za pečenje na najnižoj polici hladnjaka. To će spriječiti kontaminaciju u slučaju kapanja ili prolijevanja.

Za kuhano meso ostavite da se potpuno ohladi na sobnoj temperaturi. Za to će vam biti potrebno otprilike dva sata, a zatim meso po želji narežite, nasjeckajte ili otkostite i čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi u hladnjaku prema uputama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za čuvanje mesa, hladnjak treba držati na maksimalno četiri stupnja Celzijevih, a to treba redovito provjeravati termometrom.

Izbjegavajte gomilanje stvari u hladnjaku i ostavite razmak između mesa kako bi zrak mogao cirkulirati i kako bi hladnjak mogao ispravno funkcionirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo