Praktični savjeti /

Čuvanje mesa u hladnjaku: Kako čuvati meso u hladnjaku?

Image
Foto: Pixabay

Meso svakodnevno čuvamo u hladnjaku pazeći da se ne pokvari. Kako čuvati meso u hladnjaku?

23.4.2022.
16:30
Pixabay
VOYO logo

Kada se odlučite čuvati sirovo meso u hladnjaku, čuvajte ga u originalnom pakiranju sve dok ga ne upotrijebite, a odložite ga na tanjur ili lim za pečenje na najnižoj polici hladnjaka. To će spriječiti kontaminaciju u slučaju kapanja ili prolijevanja.

Za kuhano meso ostavite da se potpuno ohladi na sobnoj temperaturi. Za to će vam biti potrebno otprilike dva sata, a zatim meso po želji narežite, nasjeckajte ili otkostite i čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi u hladnjaku prema uputama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za čuvanje mesa, hladnjak treba držati na maksimalno četiri stupnja Celzijevih, a to treba redovito provjeravati termometrom.

Izbjegavajte gomilanje stvari u hladnjaku i ostavite razmak između mesa kako bi zrak mogao cirkulirati i kako bi hladnjak mogao ispravno funkcionirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo