Najbolje je konzumirati svježi kukuruz nedugo nakon što ste ga pobrali ili ga kupili u trgovini ili na tržnici. Kako sirovi kukuruz stari, prirodni šećeri u kukuruzu postaju škrobni, a kukuruz postaje manje sladak. Ako ne planirate konzumirati kukuruz isti dan kada ste ga kupili, kukuruz možete čuvati u hladnjaku ili zamrzivaču. Dugoročno čuvanje kukuruza šećerca najbolje je za spremanje svježeg ljetnog kukuruza za hladnije mjesece za pripremu jela poput kukuruzne salate ili kukuruzne juhe.
Za pravilno čuvanje kukuruza šećerca u hladnjaku odaberite svježi kukuruz. Ljuska kukuruza šećerca treba biti zelena i čvrsto omotana oko kukuruza. Kukuruzna svila koja viri iz krajeva trebala bi biti vlažna i svilenkasta, ako je suha, kukuruz je prestar. Kukuruz bi također trebao biti čvrst, bez mekih točaka. Zadržite ljusku na kukuruzu šećerca. Ostavite ljusku na kukuruzu da zatvori vlagu i spriječi da se povrće osuši u hladnjaku.
Stavite kukuruz u plastičnu vrećicu za proizvode. Čuvajte kukuruz u plastičnoj vrećici u posudi za povrće kako se kukuruz ne bi osušio. Čuvanje kukuruza šećerca u hladnjaku može se odvijati 2 dana.