Za kremasti curry umak trebati će vam manje od 10 minuta. Dodajte ovaj super jednostavan curry umak prženoj piletini, nemasnom mesu, ribi ili plodovima mora, gljivama ili povrću. Evo koji su curry umak sastojci.
Curry umak sastojci:
- 2 žlice suncokretovog ili biljnog ulja
- 3 češnja češnjaka oguljena i sitno naribana
- 20 g svježeg korijena đumbira, oguljenog i sitno naribanog
- 2 žličice curry praha (bilo koje vrste)
- pola žličice osušenih papričica ili 1 sitno narezani svježi čili
- 1,5 žlica pirea od rajčice
- 1 žlica šećera
- pola žličice soli
- 100 ml vrhnja
- svježe mljeveni crni papar
Curry umak priprema:
Zagrijte ulje u tavi i na njemu vrlo lagano pržite češnjak i đumbir oko minutu uz stalno miješanje. Nemojte dopustiti da porumene. Umiješajte curry, chilli i pire od rajčice te kuhajte 1 minutu, neprestano miješajući dok pire od rajčice ne postane sjajan.
Dodajte šećer, sol i dosta papra, zatim umiješajte 150 ml vode i vrhnje. Pustite da zavrije i uz stalno miješanje kuhajte 2-3 minute. Stavite na stranu. Pržite ostale sastojke po izboru (kao što su trakice piletine ili mesa, kozice, povrće) uz miješanje u velikoj tavi ili woku dok ne budu kuhani.
Kuhano meso ili povrće prelijte curry umakom i vratite da lagano kuha. Kuhajte još 1-2 minute ili dok se ne zagrije. Po potrebi dodajte još malo vode. Poslužite uz svježe kuhanu rižu. Sada ste pripremili curry umak sa svim njegovim sastojcima.