Crvena boja je boja ljubavi, a ove 4 vrste crvenog voća i povrća su toliko bogate hranjivim tvarima te će vas očarati. Prva vrsta crvenog voća i povrća je crvena paprika. S više od dvostruko više vitamina C od naranče, crvena paprika jača imunološki sustav i pomaže u zacjeljivanju rana. Slatki okus crvene paprike čini ga pristupačnijim djeci i može biti izvrstan dodatak vegetarijanskoj prehrani prilagođenoj djeci.
Sljedeće na listi crvenog voća i povrća su trešnje. Slatke i sočne, trešnje su pune antioksidansa i bogate vlaknima. Možete uživati u trešnjama uz granolu ili žitarice od cjelovitog zrna, kao dio dobro izbalansiranog ručka ili kao zabavni popodnevni međuobrok. Smrznute trešnje nude iste nutritivne prednosti kao i svježe, stoga ih držite u zamrzivaču i iskoristite u bilo koje doba godine.
Nije moguće nabrajati crveno voće i povrće bez da se spomenu jagode. Jagode su najveći izvor vitamina C od svog voća i imaju prilično malo kalorija od oko 50 kalorija po 8 bobica. Poput trešanja, jagode su izvrsne same kao međuobrok ili desert, a također se lako mogu dodati u poslastice.
Šipak je posljednji na listi crvenog voća i povrća. Ovo tropsko voće prepuno je antioksidansa koji održavaju vaše tijelo zdravim. Točnije, antioksidansi se bore protiv slobodnih radikala, nestabilnih molekula koje oštećuju stanice, proteine i DNK. Šipak također može zadovoljiti vašu želju za slatkim i bez dodanog šećera.