Crveno meso obično je crveno kad je sirovo, otuda i naziv, ali ne uvijek. Crveno meso je zapravo definirano razinom proteina mioglobina koji se nalazi u mesu. To je ono što često može dovesti do zabune, jer to znači da se meso poput svinjetine, koje nije crvene boje kad je sirovo, zapravo klasificira kao crveno meso zbog razine proteina mioglobina koji se nalazi u mesu.
No, koje sve meso ulazi u popis crvenog mesa? Crveno meso uključuje govedinu, janjetinu, ovčetinu, jaretinu, svinjetinu, teletinu i divljač. Meso poput piletine, puretine i ostale peradi ne ulazi u popis crvenog mesa. No, na cijelom popisu crvenog mesa, koje se smartra najdravijim?
Ako tražite najzdravije crveno meso, potrebno se držati najmanje masnih komada. Idealno crveno meso je meso koje ima manje od 10% masnoće, kao što su nemasni goveđi odresci ili mljevena nemasna govedina i svinjski lungić.