Crvenkapica je voćni kolač od višanja s kremom od pudinga koji je idealna izbor za nedjeljni desert. Kako se radi ovaj osvježavajući voćni kolač otkriva recept.
Crvenkapica kolač s pudingom biskvit:
- 3 jaja
- 1 1/2 šalica brašna
- 1 jogurt
- žlica šećera
- prašak za pecivo
- vanilin šećer
Crvenkapica kolač s pudingom krema:
- 2 pudinga od vanilije
- staklenka kompota od višanja
Crvenkapica kolač s pudingom preljev:
- 4 crvena preljeva za torte
Od svih sastojaka napravite biskvit i pecite ga u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva Celzijusa oko 30 minuta. Pečen, ohladite ga i namočite s malo mlijeka.
Skuhajte puding. Preko biskvita stavite puding i višnje, te na kraju napravite preljev za torte prema receptu na vrećici. Umjesto vode za preljev možete koristiti sok od višanja u kombinaciji s vodom.
Vrući preljev prelijte preko pudinga i višanja. Crvenkapica kolač je najbolji kada se dobro ohladi.