Kako napraviti crveni umak za tortilje?
Jeste li ikada sami pripremili crveni umak za tortilje? Recept za pripremu ovog ukusnog umaka je vrlo jednostavan. Naime, crveni umak za tortilje pripremite sami i to za samo 20 minuta.
Sastojci za crveni umak za tortilje:
¼ šalice biljnog ulja
¼ šalice čilija u prahu
2 žlice brašna koje se samo diže
1,5 šalica vode
1 limenka umaka od rajčice
¼ žličice mljevenog kima
¼ žličice češnjaka u prahu
¼ žličice soli luka
sol po ukusu
Upute za crveni umak za tortilje:
Zagrijte ulje u tavi na srednje jakoj vatri. Umiješajte čili u prahu i brašno, smanjite vatru na srednju i kuhajte dok ne zamiriše i ne dobije boju, neprestano miješajući da brašno ne zagori, oko 1 minutu.
Postupno umiješajte vodu, umak od rajčice, kim, češnjak u prahu i sol od luka dok ne postane glatka. Nastavite kuhati na srednjoj vatri dok se lagano ne zgusne, oko 10 minuta. Začinite crveni umak za tortilje solju.