Jeste li ikada sami pripremili crveni umak za tortilje? Recept za pripremu ovog ukusnog umaka je vrlo jednostavan. Naime, crveni umak za tortilje pripremite sami i to za samo 20 minuta.
Sastojci za crveni umak za tortilje:
- ¼ šalice biljnog ulja
- ¼ šalice čilija u prahu
- 2 žlice brašna koje se samo diže
- 1,5 šalica vode
- 1 limenka umaka od rajčice
- ¼ žličice mljevenog kima
- ¼ žličice češnjaka u prahu
- ¼ žličice soli luka
- sol po ukusu
Upute za crveni umak za tortilje:
Zagrijte ulje u tavi na srednje jakoj vatri. Umiješajte čili u prahu i brašno, smanjite vatru na srednju i kuhajte dok ne zamiriše i ne dobije boju, neprestano miješajući da brašno ne zagori, oko 1 minutu.
Postupno umiješajte vodu, umak od rajčice, kim, češnjak u prahu i sol od luka dok ne postane glatka. Nastavite kuhati na srednjoj vatri dok se lagano ne zgusne, oko 10 minuta. Začinite crveni umak za tortilje solju.