Crveni rižoto s kozicama priprema se brzo, a još ćete ga brže pojesti. Svojim okusom crveni rižoto s kozicama zadivit će svako zahtjevno nepce.
Da biste pripremili crveni rižoto s kozicama treba vam:
- šalica riže
- 500 g kozica
- 1 manji luk
- povrtni temeljac
- 50 ml koncentrata rajčice
- 1 dcl bijelog vina
- 1 dcl vode
- maslinovo ulje
- začini
Crveni rižoto s kozicama priprema se tako da na maslinovom ulju popržite luk. Nakon što luk poprimi svoju zlatnu boju dodajte očišćene kozice te sve zajedno pržite 5 minuta. Nakon toga dodajte rižu i sve pomiješajte. Dodajte vodu, bijelo vino i koncentrat rajčice i povrtni temeljac i začine prema želji te sve zajedno dinstajte 20 minuta. Ako nakon 20 minuta vaš crveni rižoto s kozicama još ima tekućine, ostavite ga još nekoliko minuta.
Neposredno prije posluživanja, crveni rižoto s kozicama začinite s bosiljkom da bi on zaista imao idealan okus.