Kuharica /

Kratki vodič i upute za pravilno dinstanje crvenog luka

Image
Foto: Pixabay

Crveni luk i dinstanje prvi je korak u pripremi različitih jela. Kako se na pravilan način provodi dinstanje crvenog luka?

9.11.2022.
15:34
Pixabay
VOYO logo

Crveni luk dostupan je tijekom cijele godine i bogat je flavonoidima i vlaknima. Osnovni je sastojak brojnih jela, a najčešće je i prvi korak u pripremi jela. Prvi korak je upravo dinstanje luka. Donosimo kratki vodič i upute za pravilno dinstanje crvenog luka.

Sastojci za dinstanje crvenog luka:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • žlica ulja ili masti
  • 2 do 3 velike glavice crvenog luka, sitno narezane
  • voda
  • sol

Priprema dinstanja crvenog luka

Otopite mast ili ulje te dodajte crveni luk i dinstajte ga, često miješajući, dok dno lonca ne postane blijedosmeđe, za to je potrebno oko 5 minuta. Dodajte 2 žlice vode i zastružite drvenom kuhačom kako se crveni luk ne bi zalijepio prilikom dinstanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavite dinstati, često miješajući drvenom kuhačom, dok se masa crvenog dinstanog luka ponovno ne nakupi, otprilike 2 minute duže. Dodajte još 2 žlice vode i ostružite zapržene komadiće crvenog luka. Ponavljajte dinstanje, dodavanje vode i struganje dok crveni luk potpuno ne omekša i postane tamno smeđi oko 15 minuta ukupno. Posolite dinstani crveni luk po ukusu.

Pripazite da crveni luk ne dinstate predugo kako ne bi zagorio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo