Crveni grejp je zapravo rezultat križanja naranče i pomela. Ono što crvenom grejpu daje crvenu boju je likopen, antioksidans. Osim boje, likopen crvenom grejpu daje i slađi okus.
Likopen u crvenom grejpu nosi dobrobiti povezane sa zdravljem srca. Osim što crveni grejp sadrži vitamin A, on sadrži i vitamin B, cink, bakar, željezo, kalij i dijetalna vlakna. Crveni grejp najčešće se jede svjež ali može se koristiti i u raznim salatama, koktelima i desertima. Meso i sok također se mogu dodati u umake, sirupe i džemove. Crveni grejp možete čuvati do 2 tjedna u hladnjaku ili do tjedan dana na sobnoj temperaturi.
Crveni grejp ima sposobnost da otjera stvari poput prehlade pa čak i ozbiljne bolesti poput raka pa tako čine konzumaciju crvenog grejpa bitnim dijelom svakodnevne prehrane mnogih ljudi.
Dok neki ljudi preferiraju slađi okus naranče, jednako tako mnogi uživaju u kiselkastom i gorkom okusu crvenog grejpa jer ima visoku nutritivnu vrijednost, posebno kao dodatak mršavljenju.