Crvena leća je sitnosjemena leća koja je bogata lizinom i željezom. Ova mahunarka sadrži nizak udio masti te je odličan izbor za dijetalnu prehranu, a zbog visokog udjela ugljikohidrata dobar je izvor energije za vaš organizam.
Crvena leća na salatu
Potrebni sastojci:
- pola šalice crvene leće
- 30 g rukole
- 1 luk
- 1 mrkva
- 1 svježi krastavac
- suncokretovo ulje
- limunov sok (jedna žlica)
- začini (sol, papar)
Crvenu leću kuhajte u slanoj vodi kojih pet do šest minuta. Leću nakon što je skuhana, ocijedite i ohladite. Mrkvu očistite, narežite na sitne komade i prepržite na ulju kako bi omekšala, a zatim dodajte u crvenu leću. Narežite krastavac na kockice i dodajte leći. Zatim začinite i dodajte ulje i limunov sok. Prije posluživanja salatu od crvene leće dobro ohladite i ukrasite s listovima rukole.