Umjesto pite od jabuka jedanput napravite crumble od jabuka sigurno nećete požaliti. Ovaj desert od jabuka vrlo jednostavno se priprema, a vrlo je ukusan i osvježavajući.
Sastojci za crumble od jabuka;
- 300g glatkog brašna, prosijanog
- prstohvat soli
- 200 g šećera
- 200g maslaca na sobnoj temperaturi
Nadjev za crumble od jabuka:
- 450 g jabuka, oguljenih, bez koštice i narezanih
- 50g šećera
- 1 žlica glatkog brašna
- 1 prstohvat mljevenog cimeta
Upute za pripremu:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
Brašno, sol i šećer stavite u veliku zdjelu i dobro promiješajte. Uzimajući nekoliko kockica maslaca miješajte u smjesu brašna. Nastavite miješati dok smjesa ne nalikuje krušnim mrvicama. Stavite voće u veliku zdjelu i pospite šećerom, brašnom i cimetom. Dobro promiješajte pazeći da se voće ne raspadne. Premažite maslacem vatrostalnu posudu. Žlicom stavljajte voćnu smjesu na dno, a zatim na vrh pospite smjesu za mrvljenje.
Pecite u pećnici 40-45 minuta dok crumble ne porumeni, a voćna smjesa ne zapeče.