Francuski desert /

Creme Brulee - desert francuske kuhinje

Image

Creme Brulee popularan je francuski desert koji će vas oduševiti. Donosimo vam recept za pripremu deserta Creme Brulee.

28.6.2021.
16:05
VOYO logo

Za pripremu Creme Brulee deserta francuske kuhinje potrebno vam je oko sat vremena, a priprema je nešto zahtjevnija.

Creme Brulee - sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 4 dcl slatkog vrhnja
  • 3 dkg šećera
  • 5 jaja
  • komad vailin štapića
  • 10 dkg smeđeg šećera

Creme Brulee - priprema:

Mahunu vanilije prerežite na pola i izvadite sadržaj. Nakon toga zagrijete vrhnje do vrenja i dodaje u vrhnje mauhunu vanilije i sadržaj koji ste izvadili iz nje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razmutite žumanjke zajedno sa šećerom te dodajte u tu smjesu mahunu vanilije koju ste izvadili iz vrhnja. Odvojite pjenu i stavite u posude za pečenje. Creme Brulee se mora peći oko 45 minuta u pećnici na 140 stupnjeva.

Izvadite Creme Brulee iz pećnice i pustite neka se ohladi u hladnjaku. Poslužiti rashlađeni Creme Brulee.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo