Za pripremu Creme Brulee deserta francuske kuhinje potrebno vam je oko sat vremena, a priprema je nešto zahtjevnija.
Creme Brulee - sastojci:
- 4 dcl slatkog vrhnja
- 3 dkg šećera
- 5 jaja
- komad vailin štapića
- 10 dkg smeđeg šećera
Creme Brulee - priprema:
Mahunu vanilije prerežite na pola i izvadite sadržaj. Nakon toga zagrijete vrhnje do vrenja i dodaje u vrhnje mauhunu vanilije i sadržaj koji ste izvadili iz nje.
Razmutite žumanjke zajedno sa šećerom te dodajte u tu smjesu mahunu vanilije koju ste izvadili iz vrhnja. Odvojite pjenu i stavite u posude za pečenje. Creme Brulee se mora peći oko 45 minuta u pećnici na 140 stupnjeva.
Izvadite Creme Brulee iz pećnice i pustite neka se ohladi u hladnjaku. Poslužiti rashlađeni Creme Brulee.