Corn dog ili kukuruzni pas je kobasica na štapiću obložena kukuruznim tijestom. Pripremite corn dog za svoje goste jer je to idealno jelo za finger food.
Corn dog je jelo koje se brzo i jednostavno priprema i već je nakon pola sata spremno za posluživanje. Donosimo vam recept kako pripremiti 8 kobasica na štapiću.
Corn dog sastojci:
- 8 hrenovki
- 3 jaja
- 2 dcl mlijeka
- pola praška za pecivo
- mljevena čili papričica - 1 žličica
- 15 dkg kukuruzne krupice
- 15 dkg brašna
- 3 žličice šećera
- 2 žlice ulja
Corn dog - priprema:
U posudu stavite brašno, prašak za pecivo, šećer, čili papričicu, kukuruznu krupicu te sve zajedno izmiješajte. U drugoj posudi miksajte jaja, mljeko i ulje.
Nakon toga dodajte u drugu smjesu sve suhe sastojke koje ste izmiješali u provoj posudu. Dobro izmiksajte i smjesa od kukuruzne krupice je gotova.
Nabodite hrenovke na štapiće, umočite u smjesu i pržite u vrelom ulju oko dvije minute. Nakon taoga izvadite corn dog iz ulja i stavite na papir kako bi se upio višak masnoće.
Corn dog je spreman za posluživanje i uživanje.