Recept za ovaj konkretni čokoladni tart vapi za malo debljom ljuskom tijesta. Što bolju čokoladu možete kupiti, to će tart biti ukusniji.
Sastojci za recept za čokoladni tart:
- 300 ml vrhnja
- 2 ravne žlice šećera
- 400 g kvalitetne tamne čokolade
- 90 g maslaca, sobne temperature
- 100 ml mlijeka
- 1 kora kolača, slijepo pečena
- kvalitetan kakao prah, za posipanje
Čokoladni tart priprema:
U tavu stavite vrhnje, šećer i mali prstohvat morske soli i zakuhajte. Čokoladu izlomite.
Čim smjesa prokuha maknite s vatre i dodajte maslac i čokoladu. Miješajte dok se potpuno ne otopi. Ostavite smjesu da se malo ohladi, miješajući u hladno mlijeko dok ne postane glatka i sjajna. Ponekad ova smjesa izgleda kao da se raspala. Pustite da se još malo ohladi i umiješajte još malo hladnog mlijeka dok smjesa ne postane glatka.
Svu smjesu špatulom ostružite u skuhanu i ohlađenu koru tijesta. Protresite čokoladni tart da se ujednači i ostavite da se hladi oko 1 do 2 sata dok ne bude na sobnoj temperaturi. Pospite čokoladni tart kakaom u prahu.
U konačnici, tijesto bi trebalo biti kratko i prhko, a nadjev bi trebao biti gladak i rezati se poput maslaca.