Čokoladni desert / Torta čokoladni mousse desert koji će vas oduševiti

Image
Foto: Pixabay

Čokoladni mousse može se pripremiti i kao torta. Pratite recept kako se radi čokoladni mousse torta.

11.11.2022.
12:57
Pixabay
VOYO logo

Kako se priprema čokoladni mousse torta? Donosimo recept za čokoladni mousse tortu. Oduševit će vas ova čokoladna poslastica.

Čokoladni mousse torta sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 75 g brašna
  • 55 g šećera
  • 2 žlice kakaa u prahu, prosijanog
  • 1/4 žličice sode bikarbone
  • 75 ml vode
  • 30 ml ulja kanole
  • 5 ml bijelog octa

Mousse od čokolade:

  • 200 g tamne čokolade, nasjeckane
  • 1 žličica želatine
  • 30 ml vode
  • 105 g šećera
  • 500 ml gustog vrhnja

Ganache za čokoladni mousse:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 85 g tamne čokolade, nasjeckane
  • 75 ml gustog vrhnja

Kako se priprema čokoladni mousse torta:

S rešetkom u srednjem položaju, zagrijte pećnicu na 180°C. Premažite maslacem kalup za opruge od 20 cm i obložite dno papirom za pečenje. U zdjeli pomiješajte suhe sastojke. Pjenjačom umiješajte vodu, ulje i ocat dok smjesa ne postane glatka. Žlicom stavljajte u pripremljenu posudu. Pecite 10 do 12 minuta ili dok čačkalica zabodena u sredinu kolača ne izađe čista. Ostavite da se ohladi na rešetki. Sada je vrijeme da pripremite čokoladni mousse za tortu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za mousse od čokolade u posudi stavljenoj iznad lonca s prokuhalom vodom ili u mikrovalnoj pećnici otopite čokoladu. Neka se malo ohladi. U maloj posudi pospite želatinu vodom i ostavite da nabubri 5 minuta.U malom loncu na srednjoj vatri zagrijte 60 ml vrhnja sa šećerom dok se šećer ne otopi. Maknite s vatre i umiješajte želatinu dok se potpuno ne otopi. Smjesu vrhnja dodajte u otopljenu čokoladu i promiješajte da se sjedini. Još par koraka i napravili ste čokoladni mousse tortu.

U drugoj zdjeli električnom miješalicom umutite preostalo vrhnje (430 ml) dok ne dobijete čvrsti vrh. Pomiješajte jednu četvrtinu šlaga sa čokoladnom smjesom. Spatulom nježno umiješajte preostalu kremu. Žlicom nanesite na kolač u ravnomjernom sloju. Stavite čokoldni mousse tortu u hladnjak na 4 sata ili zamrznite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo