Kako se priprema čokoladni mousse torta? Donosimo recept za čokoladni mousse tortu. Oduševit će vas ova čokoladna poslastica.
Čokoladni mousse torta sastojci:
- 75 g brašna
- 55 g šećera
- 2 žlice kakaa u prahu, prosijanog
- 1/4 žličice sode bikarbone
- 75 ml vode
- 30 ml ulja kanole
- 5 ml bijelog octa
Mousse od čokolade:
- 200 g tamne čokolade, nasjeckane
- 1 žličica želatine
- 30 ml vode
- 105 g šećera
- 500 ml gustog vrhnja
Ganache za čokoladni mousse:
- 85 g tamne čokolade, nasjeckane
- 75 ml gustog vrhnja
Kako se priprema čokoladni mousse torta:
S rešetkom u srednjem položaju, zagrijte pećnicu na 180°C. Premažite maslacem kalup za opruge od 20 cm i obložite dno papirom za pečenje. U zdjeli pomiješajte suhe sastojke. Pjenjačom umiješajte vodu, ulje i ocat dok smjesa ne postane glatka. Žlicom stavljajte u pripremljenu posudu. Pecite 10 do 12 minuta ili dok čačkalica zabodena u sredinu kolača ne izađe čista. Ostavite da se ohladi na rešetki. Sada je vrijeme da pripremite čokoladni mousse za tortu.
Za mousse od čokolade u posudi stavljenoj iznad lonca s prokuhalom vodom ili u mikrovalnoj pećnici otopite čokoladu. Neka se malo ohladi. U maloj posudi pospite želatinu vodom i ostavite da nabubri 5 minuta.U malom loncu na srednjoj vatri zagrijte 60 ml vrhnja sa šećerom dok se šećer ne otopi. Maknite s vatre i umiješajte želatinu dok se potpuno ne otopi. Smjesu vrhnja dodajte u otopljenu čokoladu i promiješajte da se sjedini. Još par koraka i napravili ste čokoladni mousse tortu.
U drugoj zdjeli električnom miješalicom umutite preostalo vrhnje (430 ml) dok ne dobijete čvrsti vrh. Pomiješajte jednu četvrtinu šlaga sa čokoladnom smjesom. Spatulom nježno umiješajte preostalu kremu. Žlicom nanesite na kolač u ravnomjernom sloju. Stavite čokoldni mousse tortu u hladnjak na 4 sata ili zamrznite.