Čokoladni desert /

Imamo recept za sočni čokoladni kuglof. Jeste ga već probali?

Image

Kuglof u svojoj čokoladnoj varijanti predstavlja vrhunac slastičarske umjetnosti koja spaja jednostavnost pripreme s božanstvenim okusom.

1.11.2022.
13:30
VOYO logo

Malo koji kolač može se pohvaliti tako bogatom tradicijom i bezvremenskom popularnošću kao kuglof. Ovaj kraljevski desert, koji svojom karakterističnom formom i danas krasi stolove diljem Europe, u svojoj čokoladnoj varijanti predstavlja vrhunac slastičarske umjetnosti koja spaja jednostavnost pripreme s božanstvenim okusom.

Istražili smo i pronašli najbolji recept za čokoladni kuglof kojeg vam donosimo u nastavku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
JEDNOSTAVNO I UKUSNO /

Blagdanski klasik kojeg svi vole. Imamo recept za vanilin kiflice na 4 načina

Image
JEDNOSTAVNO I UKUSNO /

Blagdanski klasik kojeg svi vole. Imamo recept za vanilin kiflice na 4 načina

Čokoladni kuglof sastojci

  • 180 g maslaca
  • 225 g šećera
  • ¾ žličice ekstrakta badema
  • prašak za pecivo
  • 180 g brašna - glatkog
  • 75 g badema
  • 3 jaja
  • 2 žlice mlijeka
  • 3 žlice kakaa u prahu
  • 100 g tamne čokolade

Čokoladni kuglof priprema

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • Da biste pripremili čokoladnog kuglofa, najprije zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzijusa. Temeljito namažite lim za pecivo otopljenim maslacem. Miksajte maslac i šećer dok ne postanu pjenasti. Umiješajte ekstrakt badema.
  • Pomiješajte prašak za pecivo, brašno i mljevene bademe. Umutite jedno po jedno jaje, a između dodajte žlicu smjese od brašna. Ponavljajte dok ne dodate sva tri jaja, a zatim umiješajte preostalu mješavinu brašna i umiješajte mlijeko.
  • Žlicom stavite polovicu tijesta za kolače u posebnu zdjelu i umiješajte kakao pastu. U drugu polovicu smjese dodajte komadiće čokolade. Dodajte žlice svakog od tijesta naizmjence u lim i povucite dršku žličice kroz smjesu kako biste stvorili efekt mramora.
  • Čokoladni kuglof pecite oko 40 minuta, a zatim isprobajte kolač da vidite hoće li čačkalica zaboden u najdublji dio izaći čista. Ostavite kuglofa da se hladi u kalupu deset minuta prije nego što ga okrenete na rešetku za hlađenje.

Ključni koraci u pripremi kuglofa

Uspješna priprema čokoladnog kuglofa počiva na nekoliko važnih principa:

  1. Temperatura sastojaka: Svi sastojci trebaju biti na sobnoj temperaturi
  2. Pravilno miješanje: Suhe sastojke potrebno je pomiješati odvojeno od tekućih
  3. Priprema kalupa: Kalup treba temeljito namastiti i pobrašniti
  4. Temperatura pečenja: Idealna temperatura je 170-180°C
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
djevojke sunca
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo