Čokoladni desert /

Čokoladni kuglof poslužite uz šalicu toplog čaja ili kavu

Image
Foto: Pixabay

Kuglof će svečanu večeru učiniti još posebnijom. Kako pripremiti čokoladni kuglof?

1.11.2022.
13:30
Pixabay
VOYO logo

Kuglof je tradicionalni kolač koji se prema tradiciji peče u karakterističnom kalupu.

Sastojc za čokoladni kuglof:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 180 g maslaca
  • 225 g šećera
  • ¾ žličice ekstrakta badema
  • prašak za pecivo
  • 180 g brašna - glatkog
  • 75 g badema
  • 3 jaja
  • 2 žlice mlijeka
  • 3 žlice kakaa u prahu
  • 100 g tamne čokolade

Da biste pripremili čokoladnog kuglofa, najprije zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzijusa. Temeljito namažite lim za pecivo otopljenim maslacem. Miksajte maslac i šećer dok ne postanu pjenasti. Umiješajte ekstrakt badema.

Pomiješajte prašak za pecivo, brašno i mljevene bademe. Umutite jedno po jedno jaje, a između dodajte žlicu smjese od brašna. Ponavljajte dok ne dodate sva tri jaja, a zatim umiješajte preostalu mješavinu brašna i umiješajte mlijeko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žlicom stavite polovicu tijesta za kolače u posebnu zdjelu i umiješajte kakao pastu. U drugu polovicu smjese dodajte komadiće čokolade. Dodajte žlice svakog od tijesta naizmjence u lim i povucite dršku žličice kroz smjesu kako biste stvorili efekt mramora.

Čokoladni kuglof pecite oko 40 minuta, a zatim isprobajte kolač da vidite hoće li ražanj zaboden u najdublji dio izaći čist. Ostavite kuglofa da se hladi u kalupu deset minuta prije nego što ga okrenete na rešetku za hlađenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo