Lješnjaci u kombinaciji s tamnom čokoladom izvrstan su izvor antioksidansa, energije i zdravi su za srce.
Čokoladni kolač s lješnjacima sastojci:
- 150 g lješnjaka
- 100 g mljevenih badema
- 100 g krušnih mrvica
- 300 g tamne čokolade
- 165 g maslaca
- 150 g šećera
- 4 jaja
- 1 žličica esencije vanilije
- 150 g mascarpone sira
Čokoladni kolač s lješnjacima priprema:
Kako biste pripremili čokoladni kolač s lješnjacima, najprije pećnicu zagrijte na 160 stupnjeva Celzijevih, a kalup obložite papirom za pečenje.
Izmiksajte lješnjake u multipraktiku dok ne budu fino i ravnomjerno samljeveni, zatim dodajte mljevene bademe i krušne mrvice i pulsirajte procesorom nekoliko puta da se izmiješaju. Izvadite lješnjake iz procesora i spremite ih u zdjelu.
Čokoladu izlomite u zdjelu otpornu na toplinu, stavite je na lonac s ključalom vodom i miješajte dok se ne otopi za čokoladnu tortu. Pjenasto izmiješajte maslac i šećer u multipraktiku dok se dobro ne izmiješaju, a zatim dodajte jaja.
Isključite mikser kako biste dodali vaniliju, mljevene orahe, čokoladu i mascarpone te ponovno promiješajte da se dobro sjedine. Smjesu za čokoladni kolač s lješnjacima ulijte u kalup s oprugama i pecite oko 40-45 minuta. Pripremljeni kolač ohladite prije posluživanja.