Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Recept i priprema /

Čokoladni kolač s lješnjacima odličan čokoladni desert

Čokoladni kolač s lješnjacima izvrsna je točka na i, nakon ukusnog obroka. Kako napraviti čokoladni kolač s lješnjacima?

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Lješnjaci u kombinaciji s tamnom čokoladom izvrstan su izvor antioksidansa, energije i zdravi su za srce.

Čokoladni kolač s lješnjacima sastojci:

150 g lješnjaka

100 g mljevenih badema

100 g krušnih mrvica

300 g tamne čokolade

165 g maslaca

150 g šećera

4 jaja

1 žličica esencije vanilije

150 g mascarpone sira

Čokoladni kolač s lješnjacima priprema:

Kako biste pripremili čokoladni kolač s lješnjacima, najprije pećnicu zagrijte na 160 stupnjeva Celzijevih, a kalup obložite papirom za pečenje.

Izmiksajte lješnjake u multipraktiku dok ne budu fino i ravnomjerno samljeveni, zatim dodajte mljevene bademe i krušne mrvice i pulsirajte procesorom nekoliko puta da se izmiješaju. Izvadite lješnjake iz procesora i spremite ih u zdjelu.

Čokoladu izlomite u zdjelu otpornu na toplinu, stavite je na lonac s ključalom vodom i miješajte dok se ne otopi za čokoladnu tortu. Pjenasto izmiješajte maslac i šećer u multipraktiku dok se dobro ne izmiješaju, a zatim dodajte jaja.

Isključite mikser kako biste dodali vaniliju, mljevene orahe, čokoladu i mascarpone te ponovno promiješajte da se dobro sjedine. Smjesu za čokoladni kolač s lješnjacima ulijte u kalup s oprugama i pecite oko 40-45 minuta. Pripremljeni kolač ohladite prije posluživanja.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike