Recept i priprema /

Čokoladni kolač s lješnjacima odličan čokoladni desert

Image

Čokoladni kolač s lješnjacima izvrsna je točka na i, nakon ukusnog obroka. Kako napraviti čokoladni kolač s lješnjacima?

3.11.2022.
12:03
VOYO logo

Lješnjaci u kombinaciji s tamnom čokoladom izvrstan su izvor antioksidansa, energije i zdravi su za srce.

Čokoladni kolač s lješnjacima sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 150 g lješnjaka
  • 100 g mljevenih badema
  • 100 g krušnih mrvica
  • 300 g tamne čokolade
  • 165 g maslaca
  • 150 g šećera
  • 4 jaja
  • 1 žličica esencije vanilije
  • 150 g mascarpone sira

Čokoladni kolač s lješnjacima priprema:

Kako biste pripremili čokoladni kolač s lješnjacima, najprije pećnicu zagrijte na 160 stupnjeva Celzijevih, a kalup obložite papirom za pečenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izmiksajte lješnjake u multipraktiku dok ne budu fino i ravnomjerno samljeveni, zatim dodajte mljevene bademe i krušne mrvice i pulsirajte procesorom nekoliko puta da se izmiješaju. Izvadite lješnjake iz procesora i spremite ih u zdjelu.

Čokoladu izlomite u zdjelu otpornu na toplinu, stavite je na lonac s ključalom vodom i miješajte dok se ne otopi za čokoladnu tortu. Pjenasto izmiješajte maslac i šećer u multipraktiku dok se dobro ne izmiješaju, a zatim dodajte jaja.

Isključite mikser kako biste dodali vaniliju, mljevene orahe, čokoladu i mascarpone te ponovno promiješajte da se dobro sjedine. Smjesu za čokoladni kolač s lješnjacima ulijte u kalup s oprugama i pecite oko 40-45 minuta. Pripremljeni kolač ohladite prije posluživanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo