Čokoladni desert /

Čokoladni kolač bez brašna koji ćete obožavati

Image

Sve su traženiji recepti za pripremu kolača bez brašna. Donosimo recept kako se priprema čokoladni kolač bez brašna.

9.11.2022.
12:57
VOYO logo

Ovaj čokoladni kolač bez brašna, koji sadrži i čokoladu i kakao jako je bogat. Okusite njegovo bogatstvo još danas.

Sastojci za čokoladni kolač bez brašna:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 225 g maslaca, narezanog na kockice
  • 300 g crne čokolade, grubo nasjeckane
  • 1 žlica kave u prahu
  • 6 većih jaja, odvojiti bjelanjke i žumanjke
  • 100 g mekog svijetlo smeđeg šećera
  • 200 g šećera
  • 2 žličice ekstrakta vanilije
  • 30 g kakaa u prahu

Kako se priprema čokoladni kolač bez brašna?

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzijusa. Premažite maslacem kalup za tortu promjera 23 cm i obložite podlogu papirom za pečenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otopite maslac i čokoladu u zdjeli otpornoj na srednje visoke temperature u mikrovalnoj pećnici ili iznad posude s lagano prokuhanom vodom. Pomiješajte prah kave s 2 žlice vruće vode dok se ne otopi. Kavu umiješajte u čokoladu i ostavite sa strane da se malo ohladi.

U velikoj zdjeli mutite bjelanjke 2 minute električnom pjenjačom dok ne postanu mekani snijeg. U drugoj velikoj zdjeli miksajte oba šećera, vaniliju i žumanjke 5-8 minuta, ili dok ne postanu blijeda i pjenasta. Prosijte kakao prah u smjesu žumanjaka i lagano promiješajte da se sjedini. Vaš čokoladni kolač uskoro je gotov.

Ohlađenu čokoladu umiješajte u smjesu od žumanjaka, pa nježno umiješajte u snijeg od bjelanjaka. Prebacite u lim i pecite 1 sat-1 sat 20 minuta, ili dok ražanj umetnut u sredinu kolača ne izađe čist. Ostavite da se ohladi, izvadite iz kalupa i poslužite sa svježim bobičastim voćem, ako želite. Čokoladni kolač bez brašna je gotov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 20 PROPUŠTENE
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo