Čokolada i zobene pahuljice savršeni su spoj i daju ukusne i prhke keksiće. Iako su recepti za pripremu čokoladnih keksa u kombinaciji sa zobenim pahuljicama brojni, donosimo provjereni recept koji morate probati. Ovi keksi odlično će se slagati uz šalicu toplog čaja ili mlijeka.
Čokoladni keksi sa zobenim pahuljicama
- 20 dkg maslaca
- 20 dkg smeđeg šećera
- 5 dkg šećera
- 2 jaja
- 2 žličice ekstrakta vanilije
- 20 dkg brašna
- 1/2 žličice sode bikarbone
- 1/2 žličice soli
- cimet po želji
- 30 dkg zobenih pahuljica
- 15 dkg čokolade
Čokoladni keksi sa zobenim pahuljicama priprema:
Pećnicu zagrijete na 180 stupnjeva Celzijusa i pripremite lim za pečenje.
Miksajte maslac sa smeđim šećerom i šećerom. Zatim dodajte jaja i vaniliju. Miksajte dok se dobro ne sjedni. Zasebno pomiješajte brašno, sodu bikarbonu, sol, cimet i zobene pahuljice. Suhe sastojke dodajte u smjesu od maslaca i na kraju dodajte kockice čokolade. Od dobivene smjese napravite male kuglice. S dlanom ih spljoštite i stavite u lim za pečenje.
Čokoladne kekse sa zobenim pahuljicama pecite oko 10 minuta. Ohladite ih i poslužite.