Čokoladni desert /

Čokoladna torta sa jagodama - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Želite recept za čokoladnu tortu sa jagodama? Donosimo recept za čokoladnu tortu sa jagodama.

12.11.2022.
12:51
Pixabay
VOYO logo

Čokoladna torta sa jagodama se priprema vrlo jednostavno i dinamično. Evo recept za čokoladnu tortu sa jagodama.

Sastojci za čokoladnu tortu s jagodama:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 paket mješavine za čokoladnu tortu
  • 1 paket smjese za čokoladni puding
  • 4 velika jaja, sobne temperature
  • 1 šalica kiselog vrhnja
  • 3/4 šalice vode
  • 1/4 šalice uljane repice
  • 100 g poluslatke čokolade, otopljene

Čokoladna torta sa jagodama glazura:

  • 2 šalice maslaca, omekšalog
  • 4 šalice slastičarskog šećera
  • 3/4 šalice kakaa za pečenje
  • pola šalice mlijeka

Kako se priprema čokoladna torta s jagodama?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrijte pećnicu na 180°C kako biste započeli pripremu čokoladne torte s jagodama. Sjedinite prvih 7 sastojaka i tucite na maloj brzini 30 sekundi. Tucite na srednjoj razini 2 minute. Prebacite u 2 namazane i pobrašnjene okrugle posude za pečenje.

Pecite dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista, oko 30 minuta. Ohladite 10 minuta prije vađenja iz posuda na rešetke da se potpuno ohlade.

U velikoj zdjeli pomiješajte maslac, slastičarski šećer i kakao dok ne postane svijetlo i pjenasto. Tucite mlijeko dok ne postane glatko. Premažite glazurom između slojeva i preko vrha i strana čokoladne torte s jagodama.

Za glazuru stavite čokoladu u manju posudu. Zagrijte vrhnje samo do vrenja i prelite preko čokolade i umutiti dok ne postane glatko. Pokapajte po vrhu kolača, dopuštajući glazuri da se spusti niz strane. Rasporedite jagode po vrhu torte. Po želji premažite jagode pekmezom. Čokoladna torta s jagodama je gotova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo