Čokoladna torta sa jagodama se priprema vrlo jednostavno i dinamično. Evo recept za čokoladnu tortu sa jagodama.
Sastojci za čokoladnu tortu s jagodama:
- 1 paket mješavine za čokoladnu tortu
- 1 paket smjese za čokoladni puding
- 4 velika jaja, sobne temperature
- 1 šalica kiselog vrhnja
- 3/4 šalice vode
- 1/4 šalice uljane repice
- 100 g poluslatke čokolade, otopljene
Čokoladna torta sa jagodama glazura:
- 2 šalice maslaca, omekšalog
- 4 šalice slastičarskog šećera
- 3/4 šalice kakaa za pečenje
- pola šalice mlijeka
Kako se priprema čokoladna torta s jagodama?
Zagrijte pećnicu na 180°C kako biste započeli pripremu čokoladne torte s jagodama. Sjedinite prvih 7 sastojaka i tucite na maloj brzini 30 sekundi. Tucite na srednjoj razini 2 minute. Prebacite u 2 namazane i pobrašnjene okrugle posude za pečenje.
Pecite dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista, oko 30 minuta. Ohladite 10 minuta prije vađenja iz posuda na rešetke da se potpuno ohlade.
U velikoj zdjeli pomiješajte maslac, slastičarski šećer i kakao dok ne postane svijetlo i pjenasto. Tucite mlijeko dok ne postane glatko. Premažite glazurom između slojeva i preko vrha i strana čokoladne torte s jagodama.
Za glazuru stavite čokoladu u manju posudu. Zagrijte vrhnje samo do vrenja i prelite preko čokolade i umutiti dok ne postane glatko. Pokapajte po vrhu kolača, dopuštajući glazuri da se spusti niz strane. Rasporedite jagode po vrhu torte. Po želji premažite jagode pekmezom. Čokoladna torta s jagodama je gotova.