Čokoladna torta s lješnjacima je super opcija kada vam se jede nešto slatko i sočno. Kako se priprema čokoladna torta s lješnjacima?
Sastojci za čokoladnu tortu s lješnjacima:
- 300 g prženih, oguljenih lješnjaka
- 150 g šećera
- 2 žlice tamnog, nezaslađenog kakaa
- 4 bjelanjka
Upute za pripremu čokoladne torte s lješnjacima:
Maslacem i brašnom pospite opružni kalup s papirom za pečenje na dnu. Zagrijte pećnicu na 175 C. Sameljite lješnjake sa šećerom u sitno. Stavite u zdjelu. U mljevene lješnjake i šećer dodajte kakao. Istucite bjelanjke dok ne postanu čvrsti snijeg. Lagano umiješajte suhe sastojke u tučene bjelanjke. Pazite da ne pretjerate s miješanjem, ali pazite da se dobro sjedine. Ulijte smjesu u pripremljenu tepsiju i pecite oko 30 minuta, dok tester ne izađe čist.
Ostavite da se ohladi u kalupu oko 15 minuta, a zatim prođite nožem s tankom oštricom oko ruba kalupa i izvadite iz kalupa. Uklonite papir za pečenje i stavite na rešetku da se potpuno ohladi. Poslužite ohlađenu čokoladnu tortu s lješnjacima. Možete poslužiti s toplim čokoladnim umakom i svježe tučenim nezaslađenim vrhnjem. Čokoladna torta s lješnjacima je gotova.