Čokolada i vanilija savršen su spoj u ukusnom desertu. Čokoladna torta s kremom od vanilije oduševit će sve ljubitelje čokolade, ali i vanilije. Napravite čokoladnu tortu s kremom od vanilije i uživajte u slatkim zalogajima.
Sastojci za pripremu čokoladne torte s kremom od vanilije:
- 400g šećera
- 400g brašna
- 150g kakao praha
- 1 žlica praška za pecivo
- 1 žlica sode bikarbone
- 1 žlica soli
- 2 jaja
- 200ml mlijeka
- 100ml ulja
- 2 žlice ekstrakta od vanilije
- 1 žlica ekstrakta od badema
- 200ml kipuće vode
Za kremu od vanilije:
- 200g maslaca
- 900g šećera
- prstohvat soli
- 2 žlice ekstrakta od vanilije
- 1 žlica ekstrakta od badema
- 7 žlica mlijeka
Priprema čokoladne torte s kremom od vanilije:
1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijevih.
2. Namažite lim za pečenje sa maslacem. Ako ste slučajno namazali previše, slobodno uklonite višak. Uzmite brašno ili kakao prah i pospite ga po rubovima lima za pečenje.
3. U posudu ubacite šećer, brašno, kakao prah, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol. Malo izmiješajte vilicom i potom još ubacite jaja, mlijeko i ekstrakte. Miksajte mikserom 2 minute. Potom ulijte kipuću vodu i lagano nastavite miksati.
4. Izlijte ravnomjerno po limu za pečenje, i pecite 30 do 35 minuta, ili kad ubodete čačkalicom u smjesu, a ona izađe čista. Izvadite iz pećnice i ostavite da se hladi barem 15 minuta.
5. Sve sastojke za kremu od vanilije ubacite u posudu i izmiksajte sa mikserom dok se sastojci u potpunosti ne spoje. Miksajte 5 minuta.
6. Tortu prekrijte kremom od vanilije. Servirajte hladno.