ČOKOLADNA POSLASTICA /

Čokoladna torta

Image
Foto: RTL

Žumanjke i šećer dobro izmješati, zatim dodati maslac, lješnjake, kakao i rastopljenu čokoladu.

5.6.2013.
18:00
RTL
VOYO logo

Čokoladna torta

Kad je prvi dio pečen, ohladiti ga i premazati s nepečenim dijelom smjese iz hladnjakaSASTOJCI:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  1. 6 jaja
  2. 20 dag šećera u prahu
  3. 20 dag margarina
  4. 10 dag lješnjaka
  5. 3 žlice kakaa
  6. 10 dag čokolade
  7. 2 dl slatkog vrhnja
  8. čokoladne mrvice za ukrašavanje

PRIPREMA:

Lješnjake samljeti na krupnije komade. Omekšati maslac i čokoladu. Žumanjke i šećer dobro izmješati, zatim dodati maslac, lješnjake, kakao i rastopljenu čokoladu. Na kraju umješati čvrst snijeg od bjelanjaka. Smjesu podijeliti na dva jednaka dijela. Jedan dio staviti u kalup za tortu (u koji smo prethodno stavili papir za pečenje) pa staviti peći na temperaturu od 180°C oko 40 min. Drugi dio spremiti u hladnjak. Kad je prvi pečen, ohladiti ga i premazati s nepečenim dijelom smjese iz hladnjaka. Tortu premazati tučenim slatkim vrhnjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo