ČOKOLADNA POSLASTICA /

Čokoladna torta

Image
Foto: RTL

Žumanjke i šećer dobro izmješati, zatim dodati maslac, lješnjake, kakao i rastopljenu čokoladu.

5.6.2013.
18:00
RTL
VOYO logo

Čokoladna torta

Kad je prvi dio pečen, ohladiti ga i premazati s nepečenim dijelom smjese iz hladnjakaSASTOJCI:

  1. 6 jaja
  2. 20 dag šećera u prahu
  3. 20 dag margarina
  4. 10 dag lješnjaka
  5. 3 žlice kakaa
  6. 10 dag čokolade
  7. 2 dl slatkog vrhnja
  8. čokoladne mrvice za ukrašavanje

PRIPREMA:

Lješnjake samljeti na krupnije komade. Omekšati maslac i čokoladu. Žumanjke i šećer dobro izmješati, zatim dodati maslac, lješnjake, kakao i rastopljenu čokoladu. Na kraju umješati čvrst snijeg od bjelanjaka. Smjesu podijeliti na dva jednaka dijela. Jedan dio staviti u kalup za tortu (u koji smo prethodno stavili papir za pečenje) pa staviti peći na temperaturu od 180°C oko 40 min. Drugi dio spremiti u hladnjak. Kad je prvi pečen, ohladiti ga i premazati s nepečenim dijelom smjese iz hladnjaka. Tortu premazati tučenim slatkim vrhnjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
savrseni kandidatkinje
GLEDAJ ODMAH!
VOYO logo