Čokoladna torta
Kad je prvi dio pečen, ohladiti ga i premazati s nepečenim dijelom smjese iz hladnjakaSASTOJCI:
- 6 jaja
- 20 dag šećera u prahu
- 20 dag margarina
- 10 dag lješnjaka
- 3 žlice kakaa
- 10 dag čokolade
- 2 dl slatkog vrhnja
- čokoladne mrvice za ukrašavanje
PRIPREMA:
Lješnjake samljeti na krupnije komade. Omekšati maslac i čokoladu. Žumanjke i šećer dobro izmješati, zatim dodati maslac, lješnjake, kakao i rastopljenu čokoladu. Na kraju umješati čvrst snijeg od bjelanjaka. Smjesu podijeliti na dva jednaka dijela. Jedan dio staviti u kalup za tortu (u koji smo prethodno stavili papir za pečenje) pa staviti peći na temperaturu od 180°C oko 40 min. Drugi dio spremiti u hladnjak. Kad je prvi pečen, ohladiti ga i premazati s nepečenim dijelom smjese iz hladnjaka. Tortu premazati tučenim slatkim vrhnjem.