Čokoladna mađarica odličan je desert koji će sigurno svatko zavoljeti. Iako se čini da je priprema čokoladne mađarice komplicirana, to je u principu jednostavan kolač, a vrlo ukusan. Čokoladnu mađaricu možete raditi s gotovim korama ili pak sami možete napraviti kore za mađaricu.
Kore za čokoladnu mađaricu:
- 60 dkg brašna
- 2 bjelanjka
- 18 dkg kiselog vrhnja
- prašak za pecivo
- 18 dkg šećera
- 18 dkg maslaca
Miksajte maslac, šećer te dodajte bjelanjke i kiselo vrhnje. Sve miksajte dok ne dobijete glatku smjesu, dodajte brašno i prašak za pecivo.
Napravite glatko tijesto i stavite ga u hladnjak u plastičnu foliju na 30-ak minuta.
Tijesto podijelite na 5 dijelova. Razvaljajte 5 kora i pecite koru po kodu na 180 stupnjeva Celzijusa oko 5 minuta.
Kada su gotove, kore stavite neka se ohlade kako bi se omekšale.
Čokoladna mađarica sastojci:
- 10 dkg tamne čokolade
- 18 dkg maslaca
- 1 litra mlijeka
- 10 dkg brašna
- 3 dkg kukuruznog škroba
- žlica kakaa u prahu
- žličica ekstrakta vanilije
- 20 dkg šećera
Čokoladu izlomite na komade. Odvojite 2 dcl mlijeka i dodajte kakao, brašno i kukuruzni škrob i dobro promiješajte kako ne bi ostale grudice.
Ostatak mlijeka stavitekuhati zajedno sa šećerom i vanilin šećerom. Kada prokuha dodajte smjesu s kakaom i brašnom i kuhajte još 5 minuta.
U dobivenu kremu dodajte čokoladu i maslac. Dobro promiješajte i krema za čokoladnu mađaricu je gotova.
Glazura za čokoladnu mađaricu:
- 2,5 dcl vrhnja za šlag
- 25 dkg čokolade
Stavite na laganu vatru vrhnje za šlag s čokoladom i kuhajte dok se čoklada ne rastopi. Smjesa ne smije zakuhati. Kada se čokolada rastopi maknite s vatre i promiješajte.
I na kraju složite čokoladnu mađaricu - kora - krema - kora - krema - kora - krema - kora - krema - kora - glazura od čokolade.
Čokoladnu mađaricu stavite na hladno i tamno mjesto neka odstoji nekoliko sati prije posluživanja.