Čokoladni kolač / Čokoladna mađarica savršeni desert za sve prilike i prigode

Image

Čokoladna mađarica kolač je s kojim ne možete pogriješiti. Idealan je izbor u svim prilikama i prigodama. Pratite recept i napravite sami čokoladnu mađaricu.

11.8.2023.
11:05
VOYO logo

Čokoladna mađarica odličan je desert koji će sigurno svatko zavoljeti. Iako se čini da je priprema čokoladne mađarice komplicirana, to je u principu jednostavan kolač, a vrlo ukusan. Čokoladnu mađaricu možete raditi s gotovim korama ili pak sami možete napraviti kore za mađaricu.

Kore za čokoladnu mađaricu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 60 dkg brašna
  • 2 bjelanjka
  • 18 dkg kiselog vrhnja
  • prašak za pecivo
  • 18 dkg šećera
  • 18 dkg maslaca

Miksajte maslac, šećer te dodajte bjelanjke i kiselo vrhnje. Sve miksajte dok ne dobijete glatku smjesu, dodajte brašno i prašak za pecivo.

Napravite glatko tijesto i stavite ga u hladnjak u plastičnu foliju na 30-ak minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijesto podijelite na 5 dijelova. Razvaljajte 5 kora i pecite koru po kodu na 180 stupnjeva Celzijusa oko 5 minuta.

Kada su gotove, kore stavite neka se ohlade kako bi se omekšale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čokoladna mađarica sastojci:

  • 10 dkg tamne čokolade
  • 18 dkg maslaca
  • 1 litra mlijeka
  • 10 dkg brašna
  • 3 dkg kukuruznog škroba
  • žlica kakaa u prahu
  • žličica ekstrakta vanilije
  • 20 dkg šećera

Čokoladu izlomite na komade. Odvojite 2 dcl mlijeka i dodajte kakao, brašno i kukuruzni škrob i dobro promiješajte kako ne bi ostale grudice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostatak mlijeka stavitekuhati zajedno sa šećerom i vanilin šećerom. Kada prokuha dodajte smjesu s kakaom i brašnom i kuhajte još 5 minuta.

U dobivenu kremu dodajte čokoladu i maslac. Dobro promiješajte i krema za čokoladnu mađaricu je gotova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glazura za čokoladnu mađaricu:

  • 2,5 dcl vrhnja za šlag
  • 25 dkg čokolade

Stavite na laganu vatru vrhnje za šlag s čokoladom i kuhajte dok se čoklada ne rastopi. Smjesa ne smije zakuhati. Kada se čokolada rastopi maknite s vatre i promiješajte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I na kraju složite čokoladnu mađaricu - kora - krema - kora - krema - kora - krema - kora - krema - kora - glazura od čokolade.

Čokoladnu mađaricu stavite na hladno i tamno mjesto neka odstoji nekoliko sati prije posluživanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo