Čokoladna krema s lješnjacima savršena je kombincija lješnjaka i čokolade. Napravite čokoladnu kremu s lješnjacima i uživajte u slatkim zalogajima. Za pripremu ove kreme potrebni su cijeli lješnjaci te mliječna i tamna čokolada. Čokoladna krema s lješnjacima gotova je za samo pola sata.
Sastojci za čokoladnu kremu s lješnjacima:
- 300g cijelih lješnjaka
- 1 žlica kakao praha
- 1 žlica šećera u prahu
- ½ žlice ulja
- 80g nasjeckane mliječne čokolade
- 50g nasjeckane tamne čokolade
- prstohvat soli
Priprema čokoladne kreme s lješnjacima:
1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzijevih.
2. Poslažite lješnjake na lim za pečenje i pecite ih 10 minuta. Ostavite da se ohlade a potom uklonite njihovu kožu koliko je god moguće. Možete koristiti ručnik kako bi lakše uklonili kožu.
3. Ubacite očišćene lješnjake u blender i miksajte ih sve dok se ne pretvore u kremu sličnu maslacu. Ovo može potrajati i do 10 minuta kako bi se postigla takva tekstura.
4. Dodajte kakao prah, šećer u prahu i ulje. Promiješajte sve sastojke.
5. Otopite čokoladu i potom ju ostavite da se malo ohladi.
6. Slatkoću sada možete sami odrediti, tako da dodate još šećera ako želite. Smjesa će biti dosta tekuća pa bi ju trebali staviti u nekakvu posudu i u hladnjak dok se ne zgusne.