Recept i priprema /

Čokoladna krema s lješnjacima odlična uz sve vrste biskvita

Image
Foto: Pixabay

Odlična kombinacija dvaju popularnih okusa, čokolade i lješnjaka. Donosimo recept za čokoladnu kremu s lješnjacima.

27.3.2022.
17:45
Pixabay
VOYO logo

Čokoladna krema s lješnjacima savršena je kombincija lješnjaka i čokolade. Napravite čokoladnu kremu s lješnjacima i uživajte u slatkim zalogajima. Za pripremu ove kreme potrebni su cijeli lješnjaci te mliječna i tamna čokolada. Čokoladna krema s lješnjacima gotova je za samo pola sata.

Sastojci za čokoladnu kremu s lješnjacima:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 300g cijelih lješnjaka
  • 1 žlica kakao praha
  • 1 žlica šećera u prahu
  • ½ žlice ulja
  • 80g nasjeckane mliječne čokolade
  • 50g nasjeckane tamne čokolade
  • prstohvat soli

Priprema čokoladne kreme s lješnjacima:

1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzijevih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Poslažite lješnjake na lim za pečenje i pecite ih 10 minuta. Ostavite da se ohlade a potom uklonite njihovu kožu koliko je god moguće. Možete koristiti ručnik kako bi lakše uklonili kožu.

3. Ubacite očišćene lješnjake u blender i miksajte ih sve dok se ne pretvore u kremu sličnu maslacu. Ovo može potrajati i do 10 minuta kako bi se postigla takva tekstura.

4. Dodajte kakao prah, šećer u prahu i ulje. Promiješajte sve sastojke.

5. Otopite čokoladu i potom ju ostavite da se malo ohladi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

6. Slatkoću sada možete sami odrediti, tako da dodate još šećera ako želite. Smjesa će biti dosta tekuća pa bi ju trebali staviti u nekakvu posudu i u hladnjak dok se ne zgusne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo