Recept i priprema /

Čokoladna krema s lješnjacima odlična uz sve vrste biskvita

Image
Foto: Pixabay

Odlična kombinacija dvaju popularnih okusa, čokolade i lješnjaka. Donosimo recept za čokoladnu kremu s lješnjacima.

27.3.2022.
17:45
Pixabay
VOYO logo

Čokoladna krema s lješnjacima savršena je kombincija lješnjaka i čokolade. Napravite čokoladnu kremu s lješnjacima i uživajte u slatkim zalogajima. Za pripremu ove kreme potrebni su cijeli lješnjaci te mliječna i tamna čokolada. Čokoladna krema s lješnjacima gotova je za samo pola sata.

Sastojci za čokoladnu kremu s lješnjacima:

  • 300g cijelih lješnjaka
  • 1 žlica kakao praha
  • 1 žlica šećera u prahu
  • ½ žlice ulja
  • 80g nasjeckane mliječne čokolade
  • 50g nasjeckane tamne čokolade
  • prstohvat soli

Priprema čokoladne kreme s lješnjacima:

1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzijevih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Poslažite lješnjake na lim za pečenje i pecite ih 10 minuta. Ostavite da se ohlade a potom uklonite njihovu kožu koliko je god moguće. Možete koristiti ručnik kako bi lakše uklonili kožu.

3. Ubacite očišćene lješnjake u blender i miksajte ih sve dok se ne pretvore u kremu sličnu maslacu. Ovo može potrajati i do 10 minuta kako bi se postigla takva tekstura.

4. Dodajte kakao prah, šećer u prahu i ulje. Promiješajte sve sastojke.

5. Otopite čokoladu i potom ju ostavite da se malo ohladi.

6. Slatkoću sada možete sami odrediti, tako da dodate još šećera ako želite. Smjesa će biti dosta tekuća pa bi ju trebali staviti u nekakvu posudu i u hladnjak dok se ne zgusne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
savrseni kandidatkinje
GLEDAJ ODMAH!
VOYO logo