Kremšnite su uvijek rado viđen desert, bile one sa čokoladnom glazurom za kremšnite ili s lisnatim tijestom. Kremšnite sa čokoladnom glazurom nazivaju se zagrebačkim kremšnitama.
Za pripremu čokoladne glazure za kremšnite trebat će vam:
- 10 dkg čokolade za kuhanje
- 175 grama maslaca.
U glazuju možete dodati i žlicu meda.
Čokoladna glazura za kremšnite nije toliko komplicirana za pripremu, ali jako je bitno staviti točnu količinu sastojaka. Sve sastojke stavite u zdjelu te ih otopite na pari uz povremeno miješanje. Taj će proces potrajati malo duže, no budite strpljivi.
Nakon što su se svi sastojci glazure otopili i sjedinili, čokoladnu glazuru za kremšnite sada možete preliti po kremšnitama.
Čokoladnu glazuru za kremšnite možete napraviti i s čokoladnom u prahu. Za pripremu čokoladne glazure za kremšnite od čokolade u prahu potrebni su vam sljedeći sastojci:
- 6 žlica čokolade u prahu
- 3 žlice šećera
- 3 žlice vode
Sve zajedno stavite kuhati na laganu vatru uz stalno miješanje. Kada se svi sastojci otople, kuhajte još 10-ak minuta. Nakon toga prelijte kremšnite čokoladnom glazurom i ostavite na sobnu temperaturu da se čokoladna glazura stisne. Nakon toga kremšnite stavite u hladnjak da se dobro rashlade prije posluživanja.