Play ponuda

Desert / Čokoladna glazura za kremšnite - recept i priprema

Image

Želite napraviti kremšnite s čokoladnom glazurom? Saznajte kako napraviti čokoladnu glazuru za kremšnite s čokoladom za kuhanje i čokoladom u prahu.

1.1.2022.
16:31
Play ponuda

Kremšnite su uvijek rado viđen desert, bile one sa čokoladnom glazurom za kremšnite ili s lisnatim tijestom. Kremšnite sa čokoladnom glazurom nazivaju se zagrebačkim kremšnitama.

Za pripremu čokoladne glazure za kremšnite trebat će vam:

  • 10 dkg čokolade za kuhanje
  • 175 grama maslaca.

U glazuju možete dodati i žlicu meda.

Čokoladna glazura za kremšnite nije toliko komplicirana za pripremu, ali jako je bitno staviti točnu količinu sastojaka. Sve sastojke stavite u zdjelu te ih otopite na pari uz povremeno miješanje. Taj će proces potrajati malo duže, no budite strpljivi.

Nakon što su se svi sastojci glazure otopili i sjedinili, čokoladnu glazuru za kremšnite sada možete preliti po kremšnitama.

Čokoladnu glazuru za kremšnite možete napraviti i s čokoladnom u prahu. Za pripremu čokoladne glazure za kremšnite od čokolade u prahu potrebni su vam sljedeći sastojci:

  • 6 žlica čokolade u prahu
  • 3 žlice šećera
  • 3 žlice vode

Sve zajedno stavite kuhati na laganu vatru uz stalno miješanje. Kada se svi sastojci otople, kuhajte još 10-ak minuta. Nakon toga prelijte kremšnite čokoladnom glazurom i ostavite na sobnu temperaturu da se čokoladna glazura stisne. Nakon toga kremšnite stavite u hladnjak da se dobro rashlade prije posluživanja.

Play ponuda
Play ponuda