Nevjerojatno ukusan čips od palente s hrskavom teksturom te mekom i kremastom sredinom. Kako napraviti čips od palente?
Sastojci za čips od palente:
- 400 ml povrtnog temeljca
- 150 g palente
- 2 žlice palente za posipanje
- 40 g parmezana
- 2 žličice sušenog origana
- maslinovo ulje
Priprema za čips od palente:
Zakuhajte temeljac i lagano umiješajte palentu uz stalno miješanje. Dodajte prstohvat soli i nakon nekoliko minuta, kada se zgusne, sitno naribajte parmezan i umiješajte origano. Izlijte u namašćen i obložen četvrtasti lim veličine 20 cm i stavite u hladnjak da se ohladi i stegne, oko 1 sat.
Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva Celzijusa. Ohlađenu palentu narežite na čips i premažite s 2 žlice maslinovog ulja. Pospije palentom. Rasporedite na podmazan pleh u jednom sloju i pecite 30 minuta, ili dok ne postane hrskava i zlatnožuta.
Poslužite vrući čips od palente s još malo naribanog parmezana na vrhu.