Zdravi zapečeni čips od mrkve bezglutenska je grickalica s niskim udjelom masnoće. Priprema čipsa od mrkve vrlo je jednostavna i brza.
Sastojci potrebni za pripremu čipsa od mrkve:
- 1 kg mrkve
- 1/4 šalice maslinovog ulja ili otopljenog kokosovog ulja
- 1 žlica morske soli
- 1 žličica mljevenog kima
- 1 žličica mljevenog cimeta
Postupak pripreme čipsa od mrkve:
Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva Celzijusa. Obložite lim za pečenje papirom za pečenje.
Odrežite vrhove mrkve. Počevši od debljeg kraja, mrkvu narežite tanko na papir kako biste stvorili izdužene kriške.
Stavite kriške mrkve u zdjelu i dodajte ulje, sol, kumin i cimet. Dobro promiješajte da se dobro premaže. Zatim složite kriške u jednom sloju na lim za pečenje.
Pecite 12-15 minuta, dok se rubovi ne počnu uvijati i postati hrskavi. Zatim okrenite sav čips i pecite još 5-8 minuta da donji dio bude hrskav. Nakon što se ohladi, čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi do 2 tjedna.