Cijeli oslić na tavi je zdravi ručak koji morate isprobati. Kada se cijeli oslić peče na tavi, okus je sličan kao kada se peče na gradelama. No, da bi vam cijeli oslić na tavi bio ukusan, ključna je dobra marinada. Kako pripremiti cijeli oslić na tavi?
Sastojci za pripremu oslića:
- oslić
- maslinovo ulje
- sok jednog limuna
- ružmarin
- sol
- papar
- režanj češnjaka
- glavica luka
Oslić zarežite na nekoliko mjesta da bi meso bolje upilo marinadu. Oslić stavite u plastičnu posudu koja se može zatvoriti.
U zdjelici pomiješajte maslinovo ulje, sok limuna te preostale začine koje želite koristiti. Mješavinu koju ste dobili prelijte po osliću. Zatim, narežite češnjak i luk i posložite po osliću. Nakon toga, zatvorite posudu i oslić stavite u hladnjak na mariniranje.
Cijeli oslić na tavi pecite na srednje jakoj vatri dok se ne zažari za svake strane. Najbolje ga je poslužiti uz kuhani krumpir ili povrće pečeno na tavi.