Svježe cijeđeni sok od grejpa nudi niz dobrobiti za organizam, jedino mu nedostaju vlakna.. Tijekom procesa cijeđenja, odvajate tekućinu u grejpu od krutih tvari koje sadrže vlakna, što dovodi do potpunog gubitka vlakana u soku.
Cijeđenje soka od grejpa, umjesto da pojedete 1 šalicu komadića grejpa, znači da propuštate gotovo 4 grama vlakana. Nadoknadite ovaj gubitak vlakana kombiniranjem svježe iscijeđenog soka s hranom bogatom cjelovitim vlaknima, pokušajte piti sok uz zdjelu cijelih jagoda ili zdjelu zobenih pahuljica ili žitarica od cjelovitog zrna kako biste povećali unos vlakana.
Svježe cijeđeni sok od grejpa sadrži vitamin C, odnosno askorbinsku kiselinu. Vitamin C igra središnju ulogu u održavanju integriteta vašeg tkiva i pomaže vašem tijelu da proizvodi kolagen, strukturni protein koji osigurava stabilnost nekoliko tkiva u vašem tijelu.
Svježe cijeđeni grejp također je izvor vitamina A. Grejp, posebno crvene i ružičaste varijante, sadrži beta-karoten, pigmentnu molekulu koja voću daje boju. Beta-karoten u grejpu se u vašem tijelu pretvara u vitamin A i zatim obavlja niz fizioloških funkcija. Adekvatan unos vitamina A podržava vaš imunološki sustav, pomaže u održavanju zdrave mrežnice i djeluje kao antioksidans u vašem tijelu.