Indijska kuhinja / Chutney umak odlično se slaže sa svim vrstama mesa

Image

Chutney umak slaže se sa svim jelima. Donosimo što je i kako se priprema chutney umak.

14.3.2022.
12:33
VOYO logo

Chutney umak potječe iz indijske kuhinje, a glavni su mu sastojci voće i povrće. Ono što je idealno jest da se chutney umak prilagođava prema osobnom ukusu. Može biti slađi ili kiseliji, začine birate vi, a važno je samo da pogodite sastojke.

Da bi chutney umak bio savršen, preporuča se koristiti što je više moguće povrća i voća, a sastojci za idealan recept su sljedeći:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 750 g jabuka
  • 750 g krušaka
  • 500 g šećera
  • 250 grama grožđica
  • 700 ml octa
  • 500 ml vode
  • začini prema želji (sol, papar, kurkuma)

Chutney umak priprema se u nekoliko koraka:

  • Očistite jabuke i kruške od koštica, narežite ih.
  • Sve sastojke stavite u lonac, pomiješajte i pustite da zavrije.
  • Kuhajte 30 do 40 minuta na laganoj vatri, odnosno dok se ne zgusne
  • Ostavite da se ohladi.
  • Stavite umak u staklenke.

Ako vam se ne sviđa ova kombinacija voća, možete koristiti i šljive, marelice ili pak rajčicu. U svakom slučaju, chutney umak idealno se slaže kao umak svim vrstama mesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo