Indijska kuhinja /

Chutney umak odlično se slaže sa svim vrstama mesa

Image

Chutney umak slaže se sa svim jelima. Donosimo što je i kako se priprema chutney umak.

14.3.2022.
12:33
VOYO logo

Chutney umak potječe iz indijske kuhinje, a glavni su mu sastojci voće i povrće. Ono što je idealno jest da se chutney umak prilagođava prema osobnom ukusu. Može biti slađi ili kiseliji, začine birate vi, a važno je samo da pogodite sastojke.

Da bi chutney umak bio savršen, preporuča se koristiti što je više moguće povrća i voća, a sastojci za idealan recept su sljedeći:

  • 750 g jabuka
  • 750 g krušaka
  • 500 g šećera
  • 250 grama grožđica
  • 700 ml octa
  • 500 ml vode
  • začini prema želji (sol, papar, kurkuma)

Chutney umak priprema se u nekoliko koraka:

  • Očistite jabuke i kruške od koštica, narežite ih.
  • Sve sastojke stavite u lonac, pomiješajte i pustite da zavrije.
  • Kuhajte 30 do 40 minuta na laganoj vatri, odnosno dok se ne zgusne
  • Ostavite da se ohladi.
  • Stavite umak u staklenke.

Ako vam se ne sviđa ova kombinacija voća, možete koristiti i šljive, marelice ili pak rajčicu. U svakom slučaju, chutney umak idealno se slaže kao umak svim vrstama mesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
savrseni kandidatkinje
GLEDAJ ODMAH!
VOYO logo