Deserti / Kako se priprema ukusna domaća Chiffon torta?

Image
Foto: Pixabay

Chiffon torta je klasična i elegantna slastica idealna za sve prilike. Donosimo ukusan recept za mekanu chiffon tortu.

12.11.2022.
16:29
Pixabay
VOYO logo

Chiffon torta je lagana torta spužvaste teksture napravljena od jednostavnih sastojaka kao što su ulje, jaja, šećer, brašno i arome. Chiffon torta ima teksturu između biskvita i kolača s maslacom. Sastojci potrebni da se pripremi ukusna chiffon torta su:

  • 2 šalice prosijanog brašna za kolače
  • 180 grama bijelog šećera
  • 1 žlica praška za pecivo
  • 1 žličica soli
  • 7 velikih jaja
  • 100 ml hladne vode
  • 60 ml biljnog ulja
  • 2 žličice ekstrakta vanilije
  • 1 žličica ekstrakta limuna

Prvo što trebate učiniti kada pripremate chiffon tortu je zagrijavanje pećnice na 170°C. Dodajte brašno, šećer, prašak za pecivo i sol u posudu te udubite sredinu. Dodajte žumanjke, vodu, ulje, ekstrakt vanilije i ekstrakt limuna u udubinu navedenim redoslijedom, bez miješanja. Istucite bjelanjke u velikoj zdjeli dok ne postanu vrlo čvrsti. Koristeći iste mješalice, tucite tijesto od žumanjaka dok ne bude glatko i svijetlo te lagano prelijte preko bjelanjaka. Smjese nježno spojite gumenom lopaticom bez miješanja. Ulijte tijesto u posudu za pečenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pecite chiffon tortu u prethodno zagrijanoj pećnici 55 minuta. Povećajte temperaturu na 180°C i nastavite peći dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čista, još 10 do 15 minuta. Chiffon torta je gotova i spremna za posluživanje, nakon što se ohladi i premaže glazurom po želji. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo