Svi prepoznaju savršenu pizzu sa sirom kad ju vide. Otopljeni, lagano zapečeni sir s pravom teksturom izvrstan je za pizzu. Dok su mnogi ljubitelji pizze sigurni da je mozzarella klasični i najbolji izbor za sira za pizzu, često su u krivu. Saznajte što cheddar sir za pizzu čini ukusnom i sočnom opcijom.
Cheddar sir za pizzu je podcijenjena opcija sira za ljubitelje pizze. Međutim, cheddar sir za pizzu se ne bi trebao koristiti isključivo kao preljev, koliko god ukusan bio. U usporedbi sa zlatnim standardom mozzarelle, cheddar ne podnosi dobro visoku temperaturu, a pregrijavanje može uzrokovati odvajanje masnoća. Ovo vrijedi dvostruko za odležane cheddar sireve.
Stoga, ako želite pokušati dodati cheddar sir u svoju pizzu, započnite s bazom od mozzarelle, a zatim pospite cheddarom po svom izboru kao dodatak. Bogat i često pikantan okus cheddara može biti izvrstan dodatak pizzi ako je uravnotežen s otopljenijim sirom.