Ukoliko pripremate carsko meso s kožom, najprije osušite kožu papirnatim ručnikom i zarežite kožu oštrim nožem po dijagonali na udaljenosti od jednog centimetra. Ponovite rezove u suprotnom smjeru kako biste stvorili dijamantni uzorak. Pripazite da rezovi na carskom mesu ne budu preduboki, kako ne biste oštetili meso.
U sljedećem koraku, prije pečenja u pećnici, začinite komad carskog mesa na način da ga utrljate šećerom, soli i paprom. Pokrijte i stavite u hladnjak preko noći, kako bi se carsko meso odmorilo.
Sljedećeg dana carsko meso pecite u protvanu prikladnom za pećnicu. Pećnici mora biti prethodno zagrijana na 180 stupnjeva, a nakon pola sata pečenja, možete pojačati temperaturu na 200 stupnjeva Celzijevih.
Izvadite carsko meso iz pećnice i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi te možete uživati u ukusnom obroku.