Canapei od dimljenog iverka, lososa i tune samo je jedan od recepata kako možete pripremiti canapei ili male sendviče koji se jedu u jednom zalogaju i savršena su hrana za zabave. Donosimo vam recept za pripremu 12 canape sendviča od dimljenog iverka, lososa i tune.
Canapei od dimljenog iverka, lososa i tune - sastojci:
- 6 dkg dimljenog lososa
- 6 dkg marinirane tune
- 6 dkg dimljenog iverka
- 20 dkg krem sira
- sok od limuna
- 3 mini rajčice
- žlica sjeckanog vlasca
- 6 maslina
- raženi kruh
- 12 listova bosiljka
- maslinovo ulje
- sol i papar
Canapei od dimljenog iverka, lososa i tune - priprema:
Izmiješajte krem sir, vlasac, sok od limuna, sjeckane masline, žlicu maslinovog ulja i sve začinite s paprom i soli. Neka se smjesa ohladi u hladnjaku.
Nrežite raženi kruh na kriške i izrežite s okruglim kalupom na 24 kruga.
Nadjenite narezani kruh s ohlađenom smjesom, stavite komadić jedne od ribe i preklopite s drugim dijelom narezanog kruha. Ukrasite mini rajčicama i listom bosiljka. Canapei od dimljenog iverka, lososa i tune su gotovi i spremni za posluživanje.