Ovi svježi ljetni burgeri od tikvica omogućuju vam da iskoristite dio svoga vrta. Ako uzgajate tikvice ili ste u prošlosti uzgajali, znate koliko biljka tikvica može izmaći kontroli. Zašto ih ne biste iskoristili za burger od tikvica?
Ovi burgeri od tikvica savršeni su za one koji nisu ljubitelji mesa. Kako se priprema burger od tikvica?
Sastojci za burger od tikvica:
- oko dvije tikvice, nasjeckane
- luk, nasjeckan
- 100 g suhih krušnih mrvica
- 2 jaja
- pola žličice soli
- malo čili papričice
- 3 velika tvrdo kuhana bjelanjka, nasjeckana
- 2 žlice ulja
- 4 peciva za hamburger od cjelovitog zrna pšenice, podijeljena
- dodaci (zelena salata, rajčica i luk)
Upute za burger od tikvica:
Ocijedite tikvice i luk, ocijedite višak tekućine. Osušite burger od tikvica. U maloj zdjeli pomiješajte tikvice, luk, krušne mrvice, jaja, sol i kajensku papriku. Lagano umiješajte sve skupa i formirajte burgere od tikvica.
Zagrijte 1 žlicu ulja u velikoj tavi na srednje jakoj vatri, kada se tava i ulje zagriju, smanjite vatru na nisku. Ubacite burgere na tavu s uljem i lagano pritisnite da se spljošte.
Prva strana će se brzo zapeći pa pripazite na to. Nakon što burger okrenete na tavu, neće biti tako vruć. To će omogućiti hamburgeru da završi kuhanje. Prvu stranu pecite 5 minuta, a drugu 10 minuta.
Izvadite burgere od tikvica i stavite ih na tanjur obložen papirnatim ručnikom. Dodajte preostale burgere i preostalu žlicu ulja. Pritisnite lopaticom, kuhajte na laganoj vatri 5 minuta, okrenite i dovršite kuhanje 10 minuta. Stavite na papirnati ubrus da se ocijedi. Poslužite burgere s tikvicama na pecivima s dodacima.