Krem juhe od bundeve su ukusne i vrlo hranjive. Postoje mnoge vrste bundeve za juhu koje možete koristiti. Butternut, hokaido i prinčeva kruna smo su tri sorte bundeva koje možete koristiti za pripremu juhe.
Butternut bundeva je jedna od najčešće korištenih bundeva za juhu. Potječe iz Sjeverne Amerike te ima specifičan slatkast miris koji podsjeća na dinju. Izgledom sliči na krušku, a kora joj je žute boje.
Hokaido bundeva je japanskog podrijetla. Izrazito je dobra za pravljenje juhe zbog svojeg aromatičnog okusa. Prednost hokaido tikve je ta što se može vrlo dugo čuvati pa se čak i zimi može koristiti kao bundeva za juhu.
Bundeva pod nazivom prinčeva kruna lako je prepoznatljiva sorta zbog svojeg specifičnog izgleda. Kora te bundeve je sivkasto, srebrnkaste boje dok je meso narančasto. One su odlične kao bundeve za juhu jer su pune slatke, ukusne arome.