Jela s bundevom /

Kako pripremiti bundevu kao prilog?

Image
Foto: Pixabay

Bundevu kao prilog možete pripremiti na nekoliko načina. Najčešći način kako se bundeva jede kao prilog je pečena u pećnici ili kao pire od bundeve.

8.9.2022.
13:26
Pixabay
VOYO logo

Kako bi pripremili bundevu kao prilog u obliku pirea, bundevu je prije toga potrebno peći u pećnici. Za pripreme pirea od bundeve bit će vam dovoljna jedna bundeva.

Prije pripreme zagrijte pećnicu na 180°C. Odrežite vrh bundeve i izvadite sjemenke i pulpu. Sjemenke možete sačuvati kako bi ih kasnije pržili. Bundevu narežite na veće komade i zatim te komade stavite na lim i ulijte pola čaše vode na dno lima. Lim i komade bundeve prekrijte aluminijskom folijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stavite u pećnicu i pecite 45 do 60 minuta do kad bundeva ne omekša. Izvadite iz pećnice i pustite da se ohladi. Postružite bundevu sa kore i stavite u procesor hrane ili u posudu pa miksajte mikserom. Miksajte do kad ne dobijte glatku smjesu, odnosno pire.

U pire od bundeve možete dodati maslac, sol, papar i neke druge začine po ukusu i imat će te odličan prilog od bundeve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo