Bulgur s povrćem jelo je koje moete pripremiti kao prilog uz meso, a idealna je odabir za sve ljubitelje povrća. Kako biste pripremili bulgur s povrćem potrebno vam je samo pola sata, a priprema je vrlo jednostavna.
Bulgur s povrćem - sastojci:
- 2,5 dcl bulgura
- glavica luka
- mrkva
- četvrtina korijena celera
- 5 dcl kokošjeg temeljca
- tikvica
- svježa crvena paprika
- 2 češnja češnjaka
- maslinovo ulje
- sol i papar
Bulgur s povrćem - priprema:
U posudu s juhom dodajte bulgur, promiješajte i maknite s vatre neka odstoji 20-ak minuta.
U tavi na maslinovom ulju pržite luk, korijen celera, mrkvu, češnjak te sve posolite i promiješajte. Neka se jpš malo prži na laganoj vatri te nakon 10-ak minuta dodajte itikvicu i papriku, začinite sa soli i paprom i pržite još par minuta. Nakon toga u tavu dodajte bulgur te sve zajedno izmiješajte.
Bulgur s povrćem je gotovo i spreman je za posluživanje.